כנס אשקלון 2019 - מה בתוכנית?
תוכנית הכנס
הדוברים המשתתפים בכנס
נירית ביאלר
נירית ביאלר, ילידת 1978, חיה בברלין מאז 2006. עובדת כיום בברלין בתחום הפיתוח העסקי מול השוק הגרמני עבור חברה ישראלית.
מאז נעוריה, התעניינה נירית בגרמניה והחלה בלימודי השפה הגרמנית כבר בגיל 14 והמשיכה בפרויקטים של חילופי נוער כמשתתפת במשלחות ולאחר מכן כמדריכה ומנהלת קבוצות בתחום זה.
נירית שירתה בענף דין בנ"ל בפרקליטות הצבאית ובסיום שירותה הצבאי השלימה את לימודיה לתואר ראשון ביחב"ל ומזה"ת באוניברסיטה העברית ולאחר מכן לתואר שני במדעי המדינה באוניברסיטת תל- אביב.
מאז סיום לימודיה בשנת 2005, עוסקת נירית בפרויקטים מסחריים כמו גם חברתיים, תרבותיים בין גרמניה לישראל. בשנת 2011 הקימה את פרויקט "הבית" לקידום תרבות ישראלית מודרנית בקרב הקהל דובר הגרמנית בברלין. במסגרת פעילות הפרויקט עורך הבית אירועי תרבות בהקשר ישראלי מספרות לקולנוע, מוזיקה וצילום. בנוסף, מאז 2018 חלק מהוועד המנהל של הפרויקט להקמת מרכז התרבות היהודי בברלין, כחלק מבית הכנסת פרנקלאופר בקרויצברג.
נעמי הדר
מתגוררת בדרום אפריקה ומשמשת מנכ"לית אגודת ידידי שיבא באפריקה. המטרה לחזק את הקשרים בין הקהילה היהודית וכלל אזרחי אפריקה והמרכז הרפואי שיבא ומדינת ישראל. ליצור קשרים בין אוניברסיטאות, סטודנטים, בתי חולים ומרכזים רפואיים עם שיבא וישראל, לעזור לאוכלוסיות נחשלות באפריקה בעזרת הידע והחדשנות של שיבא, תיקון עולם, ועוד.
קודם לכן כיהנה במשך 17 שנה כמנכ"לית המגבית המאוחדת שמטרתה היתה להבטיח את שלומה של הקהילה היהודית המקומית מבחינה ביטחונית, פוליטית, דתית וציונית תוך שמירה והעמקה של הקשר למדינת ישראל.
הכספים שנתרמו למען ישראל יועדו לקרן היסוד והסוכנות היהודית.
במשך שנים רבות משמשת כאחראית על היחסים הבלתי פורמליים בין דרום אפריקה לישראל, מארגנת ביקורים של שרים, חברי כנסת, פוליטיקאים בכירים ואחרים מישראל בדרום אפריקה (למשל הביקור האחרון של פרס.)
מארגנת ועומדת בראש משלחות לישראל של מנהיגי הקהילה היהודית בדרום אפריקה במטרה לחזק את הקשרים בין הקהילה המקומית למנהיגי ואזרחי ישראל. מארגנת משלחות של אנשי עסקים, בנקים וחברות במטרה לחשוף את ישראל בפניהם וגם ליצור קשרים עם חברות ישראליות.
עוסקת בהסברה למען ישראל בכנסיות ובקרב ארגונים נוצריים בדרום אפריקה וכעת עסוקה בארגון משלחת של קרוב ל-350 נוצרים ממדינות שונות בעולם, ברובם מאפריקה ומאירופה לביקור תמיכה בישראל בתחילת חודש מרץ הקרוב.
בוגרת אוניברסיטת תל אביב והטכניון.
דר' שושן הרן
דר' שושן הרן הינה מומחית מובילה בתחומי הביוטכנולוגיה ומדעי הצמח והינה בוגרת תכנית פולברייט של ממשלת ארה"ב. לדר' הרן יש ניסיון עשיר בתפקידים ניהוליים בכירים בחברות בינלאומיות והיא כיהנה כדירקטורית הן בחברות מסחריות והן בתנועה הקיבוצית. במשך יותר מעשור ניהלה את שיתופי הפעולה המחקריים ואת הקניין הרוחני של חברת הזרע הישראלית ובהמשך הובילה את פעילות הצוות המדעי של קבוצת לימגרין הצרפתית. הצוות, שהורכב ממומחים מכל העולם, התמקד באיתור וזיהוי טכנולוגיות מדעיות מתקדמות ויישומן לצרכי שיפור התכונות של זרעים, המהווים את בסיס ייצור האוכל בעולם.
דר' הרן היא מייסדת ומנהלת הפעילות של פייר פלאנט (Fair Planet), עמותה ישראלית שהוקמה במטרה לשפר את הביטחון התזונתי ואת מצבם הכלכלי של מיליוני חקלאים עניים במדינות מתפתחות, באמצעות גישה לזרעי איכות שפותחו על ידי חברות הזרעים המובילות בעולם. דר' הרן גיבשה שיתופי פעולה עם חברות הזרעים, שמעמידות לרשות פייר פלאנט את מגוון הזנים העצום שהן פיתחו ואת הידע. פייר פלאנט מאתרת את הזנים המתאימים לתנאים האגרוטכניים הייחודיים וליכולות היישום של החקלאים המקומיים בארצות המתפתחות ומדריכה אותם כיצד לשפר את היבול ואת ההכנסות מחלקותיהם הקטנות. תוצאות הפעילות מדהימות: באמצעות זנים מקצועיים וידע חקלאי מתקדם, החקלאים מצליחים להעלות את היבולים פי 5, להכפיל את ההכנסה השנתית שלהם ובכך לאפשר להם ולמשפחותיהם לצאת ממעגל הרעב והעוני ולהעניק לילדיהם עתיד טוב יותר.
עו"ד אורלי כרמון
עו"ד אורלי כרמון - M.A.- LL.B המייסדת והמנכ"לית של ORCA- Global Leaderships & Networking
והנשיאה של פורום העסקים הגלובלי לנשים ישראליות. אורקה הוא ארגון בינלאומי שמטרתו לחבר בין נשים ישראליות מכל העולם באמצעות כנסים, סמינרים ומסעות נשים. לארגון מספר זרועות:
1. קהילת פייסבוק, אורקה - עוצמה נשית חובקת עולם שבה כ-10,000 נשים משפיעות המתגוררות ביותר מ-50 מדינות.
2. כנסים וסמינרים במקומות שונים בעולם.
3. מסעות נשים למקומות אקזוטיים
4. פורום עסקים בינלאומי
5. בימים אלה הארגון נמצא בשלבי התרחבות והקמת סניפים בכל העולם.
לאורלי שלושה תארים אקדמיים, היא עורכת דין, יזמית ומרצה בינלאומית על עוצמה נשית ופתוח מנהיגות.
מתגוררת בטורונטו מזה, רעייתו של ברק ואמא של איתן בן ה-10 ואביגייל בת ה-8
אילת מאמו שי
אשת עסקים, מרצה, חוקרת קהילות יהודיות קטנות ברחבי העולם, מחברת הספר "רילוקיישן דרלינג, רילוקיישן", יוזמת יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות ושותפה בחברת Benefit Business Solutions Ltd אשר מעניקה שירותי ייצוג ופתרונות ניהול לחברות הפועלות מגיברלטר.
אילת הנמצאת ברילוקיישן כבר מעל עשור עם בעלה ושלושת ילדיה הינה אוהבת, מעריצה ואף פועלת באופן יומיומי לטובת מדינת ישראל ואזרחיה אך יחד עם זאת מאמינה כי אהבה למדינה לא חייבת להתבטא במגורים בתוך גבולותיה. בעיניה, המילה "רילוקיישן" אינה עוד מילה גסה! הישראלים החיים בתפוצות כבר אינם "נפולת של נמושות" או "בוגדים" אלא הם ישראלים אשר החליטו להתגורר מחוץ לגבולותיה של מדינת ישראל מתוך בחירה לתקופה מסויימת (קצרה או ארוכה), אך יחד עם זאת משמשים שגרירים של רצון טוב בכך שהם תורמים באופן יומיומי לתדמיתה, צביונה וקיומה של מדינת ישראל.
אילת הקימה את לשכת המסחר גיברלטר ישראל ומשמשת מאז שנת 2015 כיו"ר של הלשכה, שוקדת על לימודי הדוקטורט על קהילות יהודיות קטנות ברחבי העולם (מתחת אלף איש), כותבת כתבות ודוחות שפורסמו בארץ ובעולם כולל טור קבוע בYNET ואף יזמה את הרעיון הייחודי של "יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות" שנחל הצלחה רבה ארבע שנים ברציפות עם עשייה ברוכה למען מדינת ישראל ע"י יהודים וישראלים מ-40 מדינות שונות ברחבי הגלובוס.
אילת מעבירה הרצאות בנושא עסקים, רילוקיישן, עוצמה נשית וקהילות יהודיות ברחבי העולם.
ליאן מרקר
ליאן נולדה ב1988 וגדלה בטורונטו עם אמא ישראלית ואבא קנדי.
היא למדה תואר ראשון בממשל במרכז הבינתחומי בהרצליה ותואר שני בארכאולוגיה באוניברסיטת תל אביב. היא למדה לדוקטורט בפילוסופיה יהודית מאוניברסיטת פוטסדם בגרמניה, במסגרתו חקרה ישראלים בברלין וטורונטו. עבודת המחקר יצאה לאור כספר בנובמבר 2019, שכותרתו Pillars of Salt
ליאן עובדת באוטווה, קנדה.
רחל סקלר
רחל היא מנהיגה ומאמנת עם תשוקה גדולה לעזור לאנשים; יש לה כוח מפתיע, עקשנות ותשוקה. רחל תעזור לך לדחוף את הגבולות שלך ולהוביל אותך לגבהים חדשים. לאחר שהובילה קריירה מצליחה כסוכנת נדל"ן במשך 12 שנים, נישואים של 25 שנים, גידול של 5 ילדים, והיותה עורכת דין מוסמכת בישראל וגם בקנדה, היא החליטה ללכת בעקבות תשוקתה ולהיות מאמנת. האישיות הכריזמטית והאנרגטית של רחל סוחפת. תמיד אופטימית, היא מחדירה ביטחון והתרגשות אצל אלה שזוכים לעבוד איתה. היא בעלת המקצוע האולטימטיבית בכל תחומי עסקיה.
רחל קיבלה תואר ראשון בכלכלה וניהול לאחר שנתיים בשירותה בצבא הישראלי. לאחר מספר שנים מצליחות בענף הבנקאות, סיימה רחל את לימודי התואר הראשון במשפטים, ובהמשך את לימודיה במשפט מסחרי. היא פתחה משרד עורכי דין משלה, המתמחה במשפט מסחרי ופלילי. בשנת 2004 עלו רחל, בעלה וחמשת ילדיהם לקנדה, שם החליטה להתחיל בקריירה חדשה במכירות נדל"ן. רחל מעניקה ומספקת שירות ברמה הגבוהה ביותר ללקוחותיה. רחל מכירה, בתהליך האימון, מה זה באמת אומר ומה באמת צריך כדי לחיות חיים שלמים להגשמה עצמית ולהוביל וליצור סביבות שאחרים יעשו כך. היא מאמינה שכל אחד מאיתנו הוא אינדיבידואל ייחודי הזקוק לתמיכה חמלה והעצמה כדי להשיג בהירות מה זה להיות שלם עם עצמך, להצליח ולשגשג בכל תחום לרבות עסקים ובתים. רחל נלהבת מעבודה עם אנשים המחפשים לקחת אחריות וליצור את ההצלחה העתידית של העסק שלהם, משפחות וחייהם. המחויבות שלה היא לעזור לך לפתור אתגר עצמי וליצור חיים משתלמים ומוצלחים שנמצאים בהלימה עם המטרה והחזון הרוחני שלך.
דוד (דדי) פרלמוטר
דוד (דדי) פרלמוטר בן 66 נולד ברמת גן, ומתגורר בחיפה. נשוי אב לארבעה ילדים וסב ל 6 נכדים. דוד (דדי) פרלמוטר הוא יזם, משקיע ופורץ דרך טכנולוגי, עסקי הממוקד בהשקעה ובהצמחת חברות הזנק טכנולוגיות ישראליות ובפעילות חברתית להקטנת פערים ומתן הזדמנויות לצעירים מכל קצוות החברה בישראל.
דדי הגיע לתפקיד הבכיר ביותר בעולם העסקי והטכנולוגי כאשר היה בצמרת הנהלת אינטל העולמית והיה מועמד למנכ"ל החברה ב 2013. בתפקידו האחרון באינטל כשהיה מנהל המוצרים של אינטל העולמית הוא הצמיח את ההכנסות מ-33 מיליארד דולר ב-2009 ל-52 מיליארד דולר ב-2013 וניהל 35,000 עובדים ברחבי העולם (ארה"ב, ישראל, הודו, סין, אירופה ועוד). בתוקף תפקידן היה איש הקשר העסקי והטכנולוגי עם החברות הגדולות בתחום כגון אפל ומיקרוסופט.
פרלמוטר מכהן כחבר מועצת המנהלים של מלאנוקס טכנולוגיות, יו"ר של חברות הזנק WeeBit nano), Teramount) משקיע בחברות סטארט-אפ שונות בישראל ובעמק הסיליקון. כמו כן הוא מכהן כיו"ר עמותות ללא כוונת רווח (המכון הישראלי לחדשנות), והוא פעיל ב-3 ארגונים נוספים ללא כוונת רווח ("תובנות חינוך" המבצעת מהפכים חינוכיים והישגים בבתי ספר בפריפריה חברתית וגיאוגרפית, יו"ר המועצה הציבורית של "צופן" העוסקת בקידום ההייטק בחברה הערבית ו"מנהיגות לעתיד לקידום צעירים אתיופים"), חבר בחבר הנאמנים של הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל וחבר הנהלת ארגון ידידי הטכניון.
שירת מ-2009 עד תחילת 2014 כסגן נשיא ביצועי (EVP) ומנהל כללי של קבוצת ארכיטקטורת אינטל (IAG) ומנהל מוצר ראשי בחברת אינטל העולמית. הוא היה אחראי על העסקים והפיתוח (R/D) של פתרונות הפלטפורמה של אינטל לכל מגזרי המחשוב והתקשורת, כולל מרכזי נתונים (Data Center)/ ענן, מחשבים שולחניים, מחשבים ניידים, מחשבי כף יד, ומכשירים משובצי מחשב.
במהלך 34 שנות הקריירה שלו בחברת אינטל, פרלמוטר מילא תפקידים שונים בתחום הטכנולוגיה והניהול, והיה אחראי באופן ישיר לפיתוח כמה מהמוצרים העיקריים והטכנולוגיים פורצי הדרך של אינטל, אשר השפיעו רבות על עסקי אינטל ועל התעשייה כולה והיוו תשתית למהפיכה הדיגיטלית. בסוף שנות ה-80 הוא הוביל צוות קטן שפיתח את הארכיטקטורה של מעבד ®Pentium של אינטל שעשה מהפיכה בעולם המחשוב האישי. בשנות ה-90 הוא מוביל את אינטל להצלחה כבירה בעולם מחשוב הענן עם מוצרי Intel Pentium® Pro Server. בשנות ה-2000, פרלמוטר הוביל את המהפיכה של המחשוב הנייד עם מעבד אשר הפך את עסקי ה-PC ממחשוב שולחני למחשוב לנייד ואלחוטי. לאחר מכן הפך את כל קו המוצרים של אינטל עבור שוק ה-PC וה-CLOUD שהוביל לרכישת נתח שוק משמעותי ועליית הנפח העסקי. פרלמוטר הוביל את אינטל לתקשורת אלחוטית באמצעות פיתוח של מוצרי WiFi עבור המחשוב הנייד.
פרלמוטר הצטרף לאינטל בשנת 1980 לאחר שסיים בהצטיינות את לימודיו בטכניון, עם תואר בהנדסת חשמל. הוא מחזיק בפטנטים שונים בתחום ארכיטקטורת מחשבים. פרלמוטר קיבל פרס לחדשנות בפיתוח תעשייתי מנשיא מדינת ישראל בשנת 1987 עבור הפיתוח של מעבד i387, נבחר לעמית IEEE (הארגון העולמי של מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה) על תרומתו לתעשיית המחשבים הניידים ונבחר לעמית בפקולטה להנדסת חשמל בטכניון ונבחר לבוגר המצטיין של הטכניון בשנת 2018
דדי ממשיך להשקיע ממרצו תוך רצון לסגור פערים חברתיים לטובת החברה בישראל ומתן הזדמנות לכל חלקיה שיתרמו גם לצמיחה כלכלית משמעותית והוגנת.
דוד קורן
מנכ"ל ער"ן
BsA עבודה סוציאלית, אוניברסיטת חיפה
2011 - מנכ"ל ERAN העמותה לעזרה ראשונה רגשית בטלפון ובאינטרנט
2004 - מנכ"ל מרכז ספורט לנכים איל"ן (ספיבק)
1994 - מנכ"ל גבעת חביבה - מרכז סמינריונים של התנועה הקיבוצית
1988 – שליח הסוכנות היהודית בניו יורק, השומר הצעיר, התנועה הרפורמית
בנוסף חבר הנהלה בקואליציה לטראומה ב-ITC ישראל
חבר הנהלה בעמותת הפרקינסון
חבר הנהלה ב CHI - Children Helpline International
יועץ ל-FaceBook עולמי למניעת התאבדות
ספורטאי פעיל בכדורסל בכיסאות גלגלים בית הלוחם תל אביב
מנהל צוות כדורסל ישראל בכיסאות גלגלים ועוד.
חבר קיבוץ העוגן
נשוי לבטי מרטין קורן (מנהלת מרכז סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה)
פרופ' יוסי שיין
פרופ’ יוסי שיין הוא מבכירי חוקרי מדע המדינה בישראל ועומד בראש ביה”ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים באוניברסיטת תל אביב, פרופסור אמריטוס ליחסים בינלאומיים ולימודי התפוצות באוניברסיטת גורגטאון, שם גם הקים ועמד בראש המרכז ללימודי הציוויליזציה היהודית. שיין מחזיק בקתדרה Romulo Betancourt באוניברסיטת תל אביב, ראש מכון ברודי וראש התכנית ללימודי דיפלומטיה ע”ש אבא אבן. בעבר כיהן כנשיא המכללה האקדמית גליל מערבי. מ 2016 עד 2019 שימש כחבר הות”ת , שם עמד בראש הוועדה לעתיד מדעי הרוח בישראל.
פרופ’ שיין סיים בהצטיינות תואר ראשון ושני באוניברסיטת תל אביב בפילוסופיה ומדע המדינה, למד לתואר שלישי באוניברסיטת ייל שם זכה בהצטיינות יתרה על עבודת הדוקטורט שלו, שזכתה גם בפרס האגודה האמריקאית למדע המדינה. ב1989 הצטרף לאוניברסיטת תל אביב כמילגאי אלון לחוקרים מצטיינים ומאז שימש ,במסגרת האוניברסיטה, בתפקידים בכירים לרבות ראש החוג למדע מדינה פעמיים,ראש ביה”ס לממשל ולמדיניות וראש מכון הרצוג. בין השאר היה פרופסור אורח באוניברסיטת ייל, אוניברסיטת ווסליאן ובמידלברי קולג’, והיה עמית בכיר אורח בקולג’ סנט אנטוני באוניברסיטת אוקספורד.
פרופ’ שיין כתב וערך עד כה תשעה ספרים, ופרסם עשרות מאמרים בכתבי עת מובילים בעולם. בעל טור קבוע בידיעות אחרונות ופרשן מבוקש בתכניות הפוליטיות בכלי התקשורת בארץ ובעולם. זכה לפרסים רבים ולהכרה כאחד מאנשי מדע המדינה המובילים בישראל. בארה”ב הוגדר “מין החוקרים המובילים בעולם לחקר התפוצות”.
ספרו האחרון "המאה הישראלית" הוא רב מכר הזוכה לתהודה רבה בארץ ובחו"ל.
גליה שילה סום
עיתונאית, נמנתה על צוותי ההקמה של דה מרקר וכלכליסט. עבדה בלונדון בתחום של הפחתת עוני במדינות מתפתחות במשך שבע שנים. יוזמת ומפיקה בלונדון אירועים בסגנון ׳טד׳ בעברית לקהילה הישראלית ואירועי תוכן נוספים, ביניהם סדנאות כתיבה והצגות. כמו כן, גליה מקדמת אמנים ישראלים החיים בלונדון ומשלבת אותם באירועים שלה.
נדב תמיר
נדב תמיר (נולד ב-27 באוגוסט 1961) הוא דיפלומט, יועץ מדיני ומומחה ליחסים בינלאומיים, ובפרט ליחסי ארצות הברית-ישראל. שימש כיועצו המדיני של הנשיא שמעון פרס. מכהן כמנהל התחום הבינלאומי במרכז פרס לשלום ולחדשנות ובחברת פרס ושות', חברה מסחרית לקידום פרויקטים למען השלום ולחיזוק המעמד הכלכלי והבינלאומי של ישראל.
נדב תמיר מנהל את התחום הבינלאומי ואת הקשרים עם ממשלות, במרכז פרס לשלום ולחדשנות ובחברת פרס ושות' (Peres & Associates), בראשותו של חמי פרס, בנו של שמעון פרס. זוהי חברה מסחרית, שמטרתה להסתייע במעמדו של שמעון פרס כמדינאי מוכר בעולם, לקידום השלום ולביצור ולקידום מעמדה של ישראל באזור ובעולם. רווחי החברה מיועדים להשקעה במרכז פרס לשלום.
לתמיר תואר ראשון בפילוסופיה ובמדע המדינה, בהצטיינות יתרה, מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 2003 נשלח על ידי קרן וקסנר בישראל ללימודי תואר שני במינהל ציבורי, בבית הספר לממשל ע"ש קנדי שבאוניברסיטת הרווארד בארצות הברית (HKS). תמיר קיבל שם את התואר ב-2004. בשנת 2015 החל לשמש כיו"ר מועצת הבוגרים של תוכנית קרן וקסנר.
נדב תמיר נשוי לרונית, ד"ר בהוראה באמצעות מחול, ואב לשתי בנות ולבן.